Fotowiliam.nl

Voor een andere kijk op fotografie

Wiliam Wagenaar

Ik ben Wiliam Wagenaar, de fotograaf achter Fotowiliam.nl.

 

Ik ben geboren in 1963 en al sinds de lagere school gefascineerd door fotografie. Ik ben toen begonnen met het maken van foto's tijdens de schoolkampen en op de sportdagen.

 

Ook op het middelbaar onderwijs ben ik doorgegaan met het fotograferen. In die tijd heb ik ook mijn liefhebberij voor de natuur en daarmee de natuurfotografie ontdekt. Tijdens mijn militaire diensttijd heb ik ook een fotoboek samengesteld van de opleiding.

 

Tegenwoordig werk ik als Service Manager bij Rijkswaterstaat, maar besteed nog altijd veel van mijn vrije tijd aan fotografie. Met de komst van digitale fotografie hoort daar ook het nabewerken van foto's bij. Voor de meeste foto's beperk ik de nabewerking tot het uiterst noodzakelijke, zoals uitsnede, belichting en kleurcorrectie. In sommige gevallen wil ik echter ook wel eens gaan experimenteren en kijken wat ik op de computer kan creëren.

Olympus

Het is niet de camera die de foto bepaalt, het is de fotograaf die de camera bedient.

 

Ook hier getuig ik van een andere kijk op zaken dan de meeste fotografen. Waar de meesten kiezen voor de twee grote merken; Canon en Nikon, maak ik gebruik van Olympus apparatuur. Niet de appatratuur die de meest aansprekende specificaties heeft, maar voor mijn gebruik erg prettig. Oerdegelijk, Waterbestendig en ergonomisch uitstekend zijn eigenschappen die mij wel aanspreken en waardoor ik, in moeilijke omstandigheden, minder aandacht aan mijn camera's hoeft te wijden en me meer kan bezig houden met het maken van foto's.

Toen ik, in de jaren 70, op zoek ging naar mijn eerste spiegelreflexcamera kwam ik bij toeval terecht bij een Olympus OM-1. Van het geld dat ik verdioende met mijn eerste vakantiebaantje heb ik later een OM-2n gekocht. In de loop der jaren heb ik toen 13 lenzen, 4 bodies en diverse flitsers verzameld. De meeste apparatuur heb ik destijds vergaard dooor hele fotouitrustingen via Internet te kopen, dezeeventueelop te knappen en in losse onderdelen te verkopen, waarbij ik steeds de spullen hield die ik nog wilde hebben.

 

Omdat mijn analoge Olympus camera's me zo goed zijn bevallen heb ik ook niet getwijfeld toen de digitale spiegelreflexen van Olympus uitkwamen. Ondertussen gebruik ik de Olympus E-1 alweer sinds 2005 en de E-3 sinds 2009 naar volle tevredenheid. Bij deze camera's gebruik ik 4 Olympus Digital Zuiko objectieven, waarmee ik een brandpuntbereik van 7 tot 200mm afdek. Dit is te vergelijken met 14 tot 400mm in kleinbeeld formaat.

Contact

Fotowiliam.nl

 

Wiliam Wagenaar

Gruttostraat 8

4332 CG Middelburg

 

Telefoon: 0118-880020

Mobiel: 06-11769936

 

e-mail: info@fotowiliam.nl

 

Copyright ©Fotowiliam.nl All Rights Reserved